BejelentésBaksatanya Székelyvarság, egy csepp örökség Székelyföld szívében
Falusi turizmus, szállás, házias ellátás, gyalogtúrák és hegyi kalandok minősített túrarendezővel.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Egy hét pihenéssel, túrákkal, munkával és folklórral fűszerezve

Június 10-11 kedd-szerda (4-5. nap)

 

A tegnapi tanyasi munkálatok és városnézés után ma a tettek mezejére léptünk....


Felautóztunk a Hargitára. Varságról cirka 30 km a Madarasi-Hargita alatti nyereg, ahol 1600 méter feletti magasságban találjuk a Madarasi menedékházat, a Súgó és a Pethő panziót.


A Súgó panzióban klettersteig szettet béreltünk és visszamentünk a Fedeles-kút forrásáig, innen 500 méter és némi szint a vasalt út beszállása.


Az előttünk érkezett páros éppen visszafelé mászott a bal oldali ágon található B/C nehézségű útban, mert az út folytatásában található drótos kötéltánc nem nyerte meg igazán a tetszésüket.


Ez a kis móka a baloldali könnyebb utat köti össze a jobb oldali C/D nehézségű úttal, 15 méter hosszan vízszintesen lépsz és egyensúlyozol, miközben az alsó drótkötél felett kb 180 cm-re lévő felsőn fogsz és oda vagy kikötve.


1500 méteres magasságban a két sziklaorom között, a "semmivel" a lábad alatt valóban "érdekes" érzés, de a mai napot a játszótérnek szenteltük....


 

A mászás nem különösebben nehéz, átlagos fizikummal és némi mentális spiritusszal minden nehézség nélkül teljesíthető.


A klettersteig megmászása után a Súgó panzióban leadtuk a felszerelést, elfogyasztottuk immár jól megérdemelt sörünket és tárkonyos csirkeragú levesünket.

Sajnos a Madarasi-Hargita 1801 méteres csúcsára nem tudtunk kimenni, mert az égiek egy jó kis viharral, esővel közbeszóltak. No de annyi baj legyen, hagyunk egy kis ismeretlent, e tájon is amiért Petinek visszahúz majd a szíve.

Kellemes erdei úton ereszkedtünk vissza Ivó községbe, ahonnan Varságra autóztunk, mert nem szerettük volna ha kihűl a kemencében sült házi pizza.


Majd nyugovóra tértünk, mert holnap kemény munka vár.

Jó reggelt! Smile

A szerdai nap a földmunkáé...

pityóka gyomlálás és kapálás, hagyma gazolás, a napsütötte meleg nyári időben...

 

 

...holnap pedig Tartód 30 teljesítménytúra bejárás!


 
Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!